Mobilni 065/33-99-363
poredjenje-brodova.jpeg

Baterija u brodu treba da obezbedi korišćenje broda na vodi u što dužem vremenskom roku. Naravno vreme pražnjenja baterije zavisi od dosta faktora kao što su hidrodinamika broda, uslovi vožnje mirna voda talasi ili vetar, efikasnost motora i konačno propeler sistema. Jet modeli su popularni ali manje efikasni pa samim tim jet model broda više struje troši u odnosu na propeler sistem, više puta detaljno testirano. 
Koristimo 2 vrste baterija za brod i to ACID akumulatorske baterije i LIION baterije.


ACID akumulatorske baterije:

 Battery 12V 7AH Sealed Lead Acid baterija ya brod

 

Ova baterija nije najbolja ali je najisplativija. Kapacitet ove baterije se kreće od 7ah do 9ah što je i najveći koji se može ugraditi u naš CARP BOAT PRO model broda. 12ah je veći po dimenzijama pa se ne koristi. Cena baterije je 15 ili 20 eura, vek korišćenja iste 3 i više godina. Održavanje se sastoji od punjenja baterije svaki put kada je ispraznite, nije bitno da li je to 10 20 ili 90posto.

LIION baterija: 

 liion baterija za brod

 Ova baterija ima svoje prednosti u odnosu na ACID ali i velike mane. LIION baterije su dobre ako ih pravilno održavate i koristite u suprotnom već 2,5x skuplja varijanta će se pretvoriti u kupovinu nove pa samim tim i 5x skuplja varijanta za napajanje broda. 

Naziv: Baterija ACID Baterija LIION
Kapacitet 7AH 7AH
Težina 2kg 0,5kg
Cena 15e 35e
Vreme vožnje broda 3,5h 3,5h
Ako je ispraznite ispod 7v
(minimalni dozvoljeni napon za obe 10v)
smanjujete vek ali i dalje moze da se koristi ubijate je i kupujete novu
Cena po amper času baterije 2,14 eura 5 eura
Vreme korišćenja baterija 3 godine 3 godine
Održavanje Jednostavno: samo je napunite i ostavite tako Ako je ne koristite treba da bude u storage modu, čuvanje pune je haba-troši!

U tabeli vidite karakteristike obe baterije, sami odlučite šta je Vama potrebno ali naša preporuka su baterije ACID 7ah jer po ceni od 35e možete kupiti 2 (uštedite 5e) i 2x duže voziti brod nego sa jednom LIION od 7ah.

CARP BOAT u ponud 3 modela

Naša ponuda obuhvata 3 modela CARP BOAT broda za prihranu i razvlačenje mamaca. PRO model broda je preporuka svima osim ako nemate želju za manjim gabaritima pa Vam ostaje izbor druga sva modela.

CARP BOAT PRO

Poslednji model broda za prihranu i razvlačenje mamaca, opširnije na linku...

MINI BOAT

Mini verzija CARP Boata koja takođe služi u šaranskom ribolovu za razvlačenje mamaca i prihranu spoda...

SPEEDY BOAT

Speedy carp boat namenjen brzim rekama, ili onima koji vole jurcanje po vodi...