Mobilni 065/33-99-363

Sonar je dobro poznat uređaj koji se koristi u ribolovu šarana, soma, smuđa štuke... Pomoću njega mozemo da otkrijemo dosta korisnih informacija kao što su dubia vode, temperatura, konfiguracija tla, rastinje, mulj, prepreke ili ribu gde se grupiše na kojoj se dubini nalazi. Mi nadograđujemo Deeper Chirp + 2 sonar na sve brodiće i povećavamo domet samog sonara sa njegovih 80-90m što je neki realan domet na oko 250m što je potrebno za šaranski ribolov. Cena takvog sonara iznosi 490 eura. 

 chirp plus 2 deeper

Sam sonar ima ugrađen GPS uređaj pa uvek znate gde Vam se brod nalazi, možete pomoću njega beležiti pozicije za pecanje i kasnije sami voziti ka njima. Nije kao pravi GPS autopilot jer sami morate da ga odvezete na obeleženu lokaciju ali je veoma koristan. Na slikama ispod je prikaz šta sonar vidi:

chirp plus 2 deeper2 vegetacijachirp plus 2 deeper3 riba

Ovako izgleda prikaz vegetacije i jata riba. Pored ovakvog prikaza koji je najbolj možete uključiti i prikaz ribe kao ikone pa će sonar sam izdvojiti 3 veličine ribe. Eholo ima mogućnost za merenje 3 frekvencije snopa Da bi ste brže otkrili gde se nalazi riba koristite širok opseg skeniranja ok 47° (100 kHz). Koristite snop srednjeg ugla, 20° (240 kHz) da bliže odredite cilj koji se nalazi ispod broda. Uočite svoju ciljnu vrstu pomoću veoma detaljnog snopa uskog ugla od 7° (675 kHz).

Takođe sama aplikacija koja se skida sa Google Play stora ima mogućnost čuvanja mapa, i istorije skeniranja. Posle završenog skeniranja možete da pregledate sve putanje i kompletnu mapu jezera koju ste prešli.